Skip to content

Artikel NMZH: Ruim je mee de aarde op tijdens de World Cleanup Day 2021

Op zaterdag 18 september steken we samen met 180 andere landen de handen uit de mouwen tijdens de World Cleanup Day. Op die dag halen we zoveel mogelijk (plastic) troep uit onze natuur en geven we onze aarde een grote schoonmaakbeurt.

De Natuur en Milieufederaties steunen de groene actie. In samenwerking met de Plastic Soup Foundation organiseert de Nationale Postcode Loterij een opruimactie met de deelnemers van de loterij. Ook jij kunt meedoen. Hoe meer mensen meedoen met het opruimen van zwerfafval, hoe groter de positieve impact is.

Afval en data verzamelen
Tijdens de opruimactie wordt er niet alleen afval verzameld, maar ook data. Welk stukje afval komen we waar tegen? En hoe vaak? Door data te verzamelen leren we meer over wat er in Nederland rondzwerft. Op die manier kunnen we de bron van de soorten afval en plastic inzichtelijk maken.

Sinds de pandemie is het drukker dan ooit in natuurgebieden. Dit zorgt er helaas voor dat er meer afval in de natuur terechtkomt. Coffee to go-bekers, mondkapjes en wegwerpbordjes zijn afvalstromen die door corona in grote mate zijn gegroeid. Verpakkingen vallen uiteen in steeds kleinere deeltjes die de gezondheid van dieren en de kwaliteit van onze grond, water en lucht bedreigen.

Zo kun je meedoen
Je kunt je opgeven als deelnemer aan de World Cleanup Day door je aan te sluiten bij een bestaande organisatie, actiegroep, wijk of buurt. Je kunt ook zelf met je buren, collega’s of vrienden een actie starten. Omdat veel scholen gesloten zijn op zaterdag wordt World Cleanup Day voor scholen op woensdag 15 september 2021 georganiseerd.

Ik wil meedoen met de World Cleanup Day

Bron: NMZH

Back To Top
Lid worden