Skip to content

Artikel Nieuwe Oogst: Groningse gedeputeerde Henk Staghouwer nieuwe minister LNV

Henk Staghouwer wordt de nieuwe minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit in het vierde kabinet Rutte. Dat maakte de ChristenUnie donderdagmiddag bekend. Staghouwer volgt Carola Schouten op.

De 59-jarige Henk Staghouwer is sinds april 2013 landbouw- en natuurgedeputeerde van de provincie Groningen. Daarvoor was hij eigenaar van bakkerijzaken.

Kringlooplandbouw

Volgens ChristenUnie-fractievoorzitter Gert-Jan Segers is Staghouwer in zijn functie als Groninger landbouwpolitcus al volop bezig geweest om samen met de boeren te werken aan de omslag naar een kringlooplandbouw.

‘Ik ben heel blij dat Henk als ervaren bestuurder bereid is om nu samen met alle boeren, tuinders en vissers in Nederland aan de slag te gaan en te werken aan een duurzame en toekomstgerichte landbouw en visserij en zich wil inzetten voor versterking van de natuur in ons land. Er is op dit vlak heel veel te doen. Henk Staghouwer weet dat als geen ander en gaat zich met hart en ziel inzetten voor een sector die hem heel na aan het hart ligt’, schrijft Segers in een verklaring.

Staghouwer gaat samen met Christianne van der Wal (VVD) de ministersposten vervullen op het ministerie van LNV. Donderdag werd bekend dat de huidige partijvoorzitter van de VVD beoogd minister voor Natuur en Stikstof is.

Staghouwer volgt Carola Schouten op. Schouten wordt de nieuwe minister voor Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen. Ze blijft vicepremier.

Bron: Nieuwe Oogst

Back To Top
Lid worden