Skip to content

Artikel Melkvee.nl | Melkveehouders krijgen tot 1 juni de tijd om te voldoen aan eco-activiteiten weidegang

Melkveehouders krijgen van minister Piet Adema (LNV) extra tijd om te voldoen aan de eco-activiteiten weidegang. Boeren hebben nu in plaats van 1 mei tot 1 juni om koeien naar buiten te doen en dit dan vervolgens mee te laten tellen voor de score van de eco-regeling. De extra tijd is ingesteld vanwege de natte weersomstandigheden.

Het gaat om de eco-regelingen die door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) worden aangeduid als ‘veenmaatregelen’ en het gaat om ‘Verlengde weidegang: overdag beweiding’ en ‘Verlengde weidegang: dag en nacht beweiding’.

Verplichting
De RVO schrijft: ‘Door de natte weersomstandigheden heeft de minister (Piet Adema, red) besloten de startdatum van 1 mei met een maand uit te stellen tot 1 juni 2023. De startdatum van 1 mei vervalt dus. Deelnemers van de eco-activiteiten weidegang zijn nu verplicht hun melkvee vanaf 1 juni te weiden.’

Boeren die weidegang als eco-activiteit mee willen laten tellen, moeten een weidekalender bijhouden. Meer informatie is de vinden op de website van de RVO onder het kopje ‘Veenmaatregelen, nummers 15 en 16’. LTO Nederland maakte 15 mei melding van het verzetten van de datum, vanwege lobbywerk door de boerenorganisatie.

Bron: Melkvee.nl

Back To Top
Lid worden