Skip to content

Artikel Kontakt | Van Hoorne Entertainment wint met Assepoester De Musical voor tweede keer Musical Award

MOLENAARSGRAAF • Maandagavond won Assepoester De Musical, een productie van Van Hoorne Entertainment uit Molenaarsgraaf, de Eventim Publieksprijs Beste Familiemusical tijdens het Musical Awards Gala.

Dit wees een stemronde uit tijdens de live-uitzending van het gala. Met 59% van de stemmen van het Nederlandse publiek werd Assepoester De Musical de grote winnaar in deze categorie. Het is de tweede keer dat de publieksprijs voor beste familiemusical onderdeel is van het Musical Awards Gala.

Met de komst van deze Musical Award wordt nu ook familiemusicals een podium geboden op het event waar jaarlijks de belangrijkste prijzen op musicalgebied worden uitgereikt. Anders dan bij de andere Musical Awards bepaalt de stem van het publiek wie de publieksprijs wint.

Belle en het Beest
Het is de tweede keer dat Van Hoorne Entertainment deze prijs wint. Vorig jaar ging de Musical Award namelijk naar hun sprookjesmusical Belle en het Beest De Musical. “Wij zijn zo ongelofelijk blij met deze prijs, een keer winnen is geweldig, maar twee keer winnen is fantastisch! Het publiek heeft duidelijk laten merken dat ze ons echt leuk vinden met 59% van de stemmen”, stelt Michael van Hoorne, CEO van Van Hoorne Entertainment. “Hier werken we al twintig jaar zo hard aan en hier zijn al onze mensen dagelijks mee bezig. Wij willen gewoon kinderen en hun familie gelukkig maken en blijkbaar lukt dat.”

En op Facebook tekende hij op: ‘Ik ben weer even een avond de gelukkigste man op aarde. (..) We gaan er weer van genieten en vooral mooie, grappige en leuke dingen blijven maken, met een ongelofelijk fijne ploeg mensen, voor de allerleukste doelgroep die er is: kinderen!’.

Toekomst
Tijdens zijn toespraak pleitte Van Hoorne hartstochtelijk voor meer aandacht voor het genre jeugd en familie. “Het is zo jammer dat dit genre niet de aandacht krijgt die het verdient. De makers zorgen voor de theater- en cultuurliefhebbers van de toekomst. Daarom zou het ook zo mooi zijn als er volgend jaar bij dit gala een aantal prijzen voor de makers van deze voorstelling zouden zijn, voor de vakmensen die iedere dag bezig zijn  met het vermaken van kinderen. 300.000 kinderen zijn nog nooit naar het theater geweest; dat aantal moet omlaag.”

Assepoester De Musical is nog tot en met juni te zien in de Nederlandse theaters. Daarna zal Van Hoorne Entertainment zijn sprookjestraditie voortzetten met Rapunzel De Musical, welke vanaf september te zien zal zijn in het theater.

Bron: het Kontakt

Back To Top
Lid worden