Skip to content

Artikel Kontakt: Presentatie over de Nationale Bijentelling voor kinderen

SCHOONREWOERD • April is de maand van de Nationale Bijentelling. Dit jaar is de telling in het weekend van 23 april. De Natuur- en Vogelwacht De Vijfheerenlanden organiseert daarom een activiteit voor kinderen (en hun begeleiders) bij de Schaapskooi op zaterdagmiddag 16 april, vanaf 13:30 tot 15:30 uur.

Er wordt begonnen met een presentatie. Benadrukt wordt het grote belang van wilde bijen en honingbijen voor de bestuiving van de bloemen evenals hun leefwijze en de bedreigingen. Maar ook hoe mensen kunnen helpen. Daarna is er een buitenprogramma: insecten/bijen zoeken, bekijken en determineren. Ook wordt er geoefend met het invullen van het telformulier en maken de kinderen allemaal een bijenhotel om thuis op te hangen.

De kosten zijn vier euro, inclusief materialen en een consumptie. Er kunnen 20 kinderen meedoen, vooraf opgeven is nodig via info@natuurcentrum.nl. Een klein ijzerzaagje graag zelf meebrengen. Het adres is Natuurcentrum De Schaapskooi, Over-Boeicop 15, 4145 NN te Schoonrewoerd. www.natuurcentrum.nl

Bron: het Kontakt

Back To Top
Lid worden