Skip to content

Artikel Kontakt: Opnieuw cursus ‘Waard om te weten’ over de Alblasserwaard

REGIO • In november start opnieuw de bijzondere streekcursus ‘Waard om te weten’, een boeiende serie lessen over de historie van de Alblasserwaard. Organisatie is in handen van het Historisch Collectief Molenlanden. De cursus wordt gegeven op een aantal buitengewone locaties. Er is nog plaats voor enkele deelnemers.

Tijdens de cursus nemen de speciaal voor deze cursus benaderde docenten deelnemers mee naar een aantal belangrijke onderwerpen, zoals de archeologie, natuurhistorie, ontginning en water, cultuur, politiek, de sociale economie, godsdienst, oorlogen en mobiliteit.

De cursus start op 6 november en duurt in totaal acht zaterdagochtenden, waarbij met kerst- en voorjaarsvakantie rekening is gehouden. De cursustijden zijn telkens van 10.00 tot 12.00 uur, met een kwartier ontvangst vooraf en een koffie- en theepauze. De plaatsen waar de cursussen worden gegeven sluiten zoveel mogelijk aan bij het onderwerp. Op de laatste cursusdag is er een examen en worden de deelnamecertificaten uitgereikt. Deelnemers die de cursus met goed gevolg hebben afgelegd kunnen zich Waardkenner noemen.

Initiatiefnemer van deze unieke cursus is het Historisch Collectief Molenlanden, dat hierbij samenwerkt met de Molenstichting SIMAV, Stichting Boerderij & Erf Alblasserwaard-Krimpenerwaard-Vijfheerenlanden, Natuur- en Vogelwacht Alblasserwaard en de Archeologische Werkgemeenschap Lek en Merwede.

Deelname kost 125 euro, inclusief het cursusmateriaal. Het aantal deelnemers is gebonden aan een maximum van 30. Bij overtekening is er een reservelijst en het is de bedoeling dat er later nog een derde cursus wordt gegeven. Zie voor verdere informatie: www.hcmolenlanden.nl.

Bron: het Kontakt/Beeld: Aangeleverd

Back To Top
Lid worden