Skip to content

Artikel Kontakt: Hollandse Waterlinies Fietstour op 19 en 20 juni, met startpunt in Gorinchem

GORINCHEM • Op zaterdag 19 en zondag 20 juni wordt de Hollandse Waterlinies Fietstour georganiseerd om een ode te brengen aan het landschap van de Hollandse Waterlinies.

Dit jaar is de Nieuwe Hollandse Waterlinie genomineerd om de status van UNESCO Werelderfgoed te krijgen. Samen met de Stelling van Amsterdam, die in 1996 de status heeft gekregen, vormen zij dan één werelderfgoed: de Hollandse Waterlinies. Dit groene uitgestrekte landschap van bijna 200 kilometer verdient natuurlijk een ode. Dat wordt gedaan door middel van verschillende fietstochten.

Op zaterdag 19 juni vinden er recreatieve fietstochten plaats vanuit Purmerend, Abcoude, Utrecht en Gorinchem. Men kan kiezen uit twee verschillende afstanden: 40 of 60 kilometer.

Onderweg kan men stempels verzamelen, een terrasje pakken en genieten van de prachtige natuur. Op deze dag wordt er niet alleen gefietst, maar kan men ook alle verhalen en geheimen van het Hollandse Waterlinies landschap ontdekken.

Op zondag 20 juni zijn er diverse trajecten vanuit Purmerend, Abcoude en Utrecht. De routes variëren tussen de 85 en de 300 kilometer. Om de volledige Hollandse Waterlinies te beleven, kan gekozen worden voor de 300 kilometer van Purmerend naar Gorinchem.

Meer informatie over de fietstochten is te vinden op www.hollandsewaterliniesfietstour.nl.

Bron: het Kontakt

 

Back To Top
Lid worden