Skip to content

Artikel Kontakt | Gemeente Papendrecht deelt 500 biologische tuinplanten gratis uit

PAPENDRECHT • Vrijdagmiddag 26 mei deelt de gemeente Papendrecht vanaf 13.00 uur in het centrum 500 biologische tuinplanten uit aan liefhebbers van een kleurrijke bij- en vlindervriendelijke tuin, terras of balkon.

Papendrecht sluit daarmee aan op de internationale dag van de biodiversiteit, die op 22 mei gehouden wordt. Biodiversiteit is in het belang van een gezonde leefomgeving en houdt het ecosysteem in balans. Dat is goed voor ons mensen, maar ook bijen, vlinders en andere Papendrechtse icoonsoorten hebben het hard nodig om te kunnen blijven bestaan.

Men kan helpen door op het balkon of terras of in de tuin groen te planten. Dat biedt de dieren beschutting. “Een groene tuin is verder goed voor de gezondheid en het humeur én is in de zomer ook nog eens stukken koeler dan een betegelde tuin”, meldt de gemeente.

Sterke planten
Biologische planten zijn sterker omdat bij het kweken geen chemische bestrijdingsmiddelen zijn gebruikt. Er zitten daardoor ook geen pesticiden op waar vlinders, bijen en andere dieren ziek van kunnen worden.

De gemeente Papendrecht houdt tijdens de dag ook ludieke activiteiten om aandacht te vestigen op de uitdeelactie. Zo zijn er vlinders op stelten bij De Meent en zullen twee wethouders vrolijk op een bakfiets rondfietsen. Zij brengen bezoekers graag naar de tent op de Markt waar de planten worden uitgedeeld.

Bron: het Kontakt

Back To Top
Lid worden