Skip to content

Artikel Kontakt: Eerste ‘Proeflokaal’ voor Stichting Duurzaam Molenlanden

MOLENLANDEN • Het eerste ‘Proeflokaal’ van de Stichting Duurzaam Molenlanden vindt plaats op 15 februari. Aanmelden voor deze onlinebijeenkomst over ‘Leven zonder Afval?’ kan via de website www.duurzaammolenlanden.nl die op 1 februari is gelanceerd.

Te gast tijdens het Proeflokaal is Lisanne Addink-Dölle van VerdraaidGoed, een ontwerpbureau dat verrassende producten van restmaterialen maakt.

Het zijn twee mijlpalen in één voor de nieuwe stichting, die ‘samen met inwoners van Molenlanden wil werken aan een duurzame regio’. “Wij verbinden Molenlanders, initiatieven en projecten rondom de thema’s energietransitie, biodiversiteit, klimaatadaptatie en circulariteit”, zo laat de stichting weten. “Wij wisselen kennis en kunde uit om te inspireren en samenwerking te faciliteren.” Op de website komen tal van inwoners aan het woord en worden initiatieven (van klein tot groot) in de etalage gezet.

Op luchtige manier enthousiasmeren
De stichting wil daarnaast inwoners met elkaar verbinden in de vorm van (online) bijeenkomsten, omgedoopt tot ‘Proeflokaal’. Doel is elkaar op een luchtige manier enthousiasmeren om kleine stappen te zetten en te ontdekken welke ‘smaken’ er zijn. Tijdens de eerste editie op 15 februari staat het thema circulariteit op de agenda, met de focus op (het verminderen en voorkomen van) afval. Gastspreker Lisanne Addink-Dölle zal onder andere vertellen hoe haar organisatie VerdraaidGoed op creatieve wijze restmaterialen een tweede leven geeft. Daarnaast is er volop gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan.

Aanmelden
Iedereen die nieuwsgierig is naar wat anderen doen en wat je zelf kunt doen om duurzamer te leven, is welkom aan te schuiven op 15 februari. Het Proeflokaal duurt van 20.00 tot 21.30 uur en vindt plaats via zoom. Aanmelden kan op de website www.duurzaammolenlanden.nl. In contact komen met de stichting kan via info@duurzaammolenlanden.nl en www.facebook.com/stichtingduurzaammolenlanden.

Bron: het Kontakt/Beeld: Aangeleverd

Back To Top
Lid worden