Ga naar hoofdinhoud

Artikel Kontakt: Eerste kinderpremière met Fien & Teun in Kinepolis in Utrecht

UTRECHT/MOLENAARSGRAAF • Op zondagochtend 11 juli is de officiële première van de nieuwe bioscoopfilm Fien en Teun: Het Grote Dierenfeest wordt dan vertoond in Kinepolis Jaarbeurs Utrecht.

Het is daarmee na de lockdown de eerste kinderfilm in Nederland die weer een feestelijke rode loper première beleeft. Het belooft, op anderhalve meter, een mooi familie-uitje te worden.

Uiteraard zijn Fien en Teun zelf aanwezig op hun grote dag. Tijdens de première die het thema boerderij heeft, gaan ze op de foto met de gasten en zullen ze dansen en zingen. Ook Stip de Pony, een nieuwe karakter dat zijn intrede doet in de film, is van de partij. Zangeres/actrice Sita zal de presentatie voor haar rekening nemen en uiteraard worden de aanwezige kinderen verwend met limonade en lekkers.

Vanaf 11 juli gaat ook de Kleuterbios in de verkoop die overal in het land zal plaatsvinden. Deze vertoningen, helemaal in boerderijstijl, zijn helemaal ingesteld op de jongste bezoekers. Zo wordt tijdens de Kleuterbios het geluid in de zaal iets gedempt en blijft het zaallicht gedeeltelijk aan.

Over de film
In hun eerste bioscoopfilm Fien & Teun en het Grote Dierenfeest maken Fien en Teun er een feestje van. Het lijkt een normale dag op de boerderij, maar dat is het niet. Er moet nog een hoop gebeuren, want morgen is het grote dierenfeest. Fien en Teun hangen vlaggetjes op, pakken cadeautjes in voor de dieren en bakken een appeltaart.

Als Stip de Pony op de boerderij komt logeren, gaat er ineens van alles mis. Rosa, Sebastiaan, Pim en Mike & Molly vinden dat eerst niet zo leuk, maar Stip bedoelt het echt goed. Als Meneer Beer ineens nergens meer te vinden is, krijgt Stip de kans om zich te bewijzen. Maar is dit wel op tijd? Kan het grote dierenfeest nog doorgaan?

‘Fien & Teun en het Grote Dierenfeest’ wordt geproduceerd door Van Hoorne Entertainment in coproductie met het Vlaamse Montana Media, en wordt geregisseerd door Matthias Temmermans. De distributie is in handen van Dutch Filmworks.

Populair kindermerk
Fien & Teun is de laatste jaren uitgegroeid tot een zeer populair kindermerk. Fien en Teun zijn twee vrolijke boerenkinderen die spelenderwijs het Hollandse landleven ontdekken. Op de boerderij beleven ze de leukste avonturen met hun vriendjes en leren ze van alles over het verzorgen van dieren, de natuur en de herkomst van voedsel.

Sinds 2014 is de tv-serie over het boertje en boerinnetje te zien bij RTL Telekids en in 2018 kregen Fien en Teun met Avonturenboerderij Molenwaard hun eigen themapark, jaarlijks bezocht door ruim 200.000 bezoekers. In 2017 bracht Van Hoorne Entertainment Fien en Teun naar het theater met een eigen show en ontwikkelde een volledige merchandiselijn rondom de twee karakters, zeer populair bij (jonge) kinderen.

De avonturen van Fien en Teun zijn ook te lezen in de boeken van Witte Leeuw/WPG. Het boek met het verhaal van de film zal in de zomer verschijnen. Eind mei 2021 opende Vakantiepark Molenwaard, waarvan Fien en Teun wederom het boegbeeld zijn.

Bron: het Kontakt/Beeld: Aangeleverd

Back To Top
Lid worden