skip to Main Content

Artikel Kontakt: Bomen uitdeelactie voor boeren in de provincie Utrecht

REGIO • Plan Boom Utrecht heeft deze week door de hele provincie boompjes uitgedeeld aan boeren.

De actie geeft boeren de kans om hun erf natuurvriendelijker te maken. Bomen op het erf verbeteren de waterhuishouding en geven voedsel en nestgelegenheid voor erfvogels. Meer dan honderd boeren doen mee aan de actie, en dragen daarmee bij aan de ambitie van Plan Boom om de hoeveelheid bomen in Nederland uit te breiden met tien miljoen bomen. De provincie Utrecht draagt actief bij aan deze ambitie, onder andere via dit project.

Onder meer in Woudenberg werden bomen uitgedeeld. Bij de Annahoeve aan de Rumelaarseweg waar Elly en Albert Meerveld wonen, konden de boompjes worden afgehaald. De familie Meerveld werkt sinds 1991 met melkvee en jongvee in opfok. Als hobby houden ze schapen en kippen. Albert: “Zorgen voor natuur en biodiversiteit doet denk ik bijna iedere boer, zoveel als kan. Bij ons op het erf is sinds enkele weken ook een kinderdagverblijf. Daar gaan we nu zelf de boompjes planten.”

Zes vrijwilligers stonden klaar om de inheemse boompjes waaronder kardinaalsmuts, gewone liguster, gewone vogelkers, sleedoorn, sporkehout, gewone vlier, lijsterbes, hazelaar en Gelderse roos, uit te delen. Boeren konden maximaal twee pakketten van dertig stuks aanvragen. In totaal werden er vandaag bijna 5500 boompjes uitgedeeld.

Plan Boom
Plan Boom is een project van de Natuur en Milieufederaties, LandschappenNL en partners Trees for All, LSA bewoners, stichting wAarde en de stedelijke milieucentra. Samen planten zij met heel Nederland tien miljoen bomen. Overheden, buurtinitiatieven en grondeigenaren helpen mee om dit doel te realiseren. De provincie Utrecht ondersteunt Plan Boom bij de provinciale activiteiten.

Voor meer informatie: www.planboom.nl.

Bron: het Kontakt/Beeld: Aangeleverd

Back To Top
Lid worden