Skip to content

Artikel Kontakt: Boerderij & Erf zoekt foto’s van kleine gebouwen en schrijvers

REGIO • Stichting Boerderij & Erf, die actief is in de Alblasserwaard, Krimpenerwaard en Vijfheerenlanden, is op zoek naar foto’s van kleine gebouwtjes voor in de maandelijkse nieuwsbrief. Ook is men op zoek naar vrijwilligers die willen helpen bij de totstandkoming van de maandelijkse informatiebrief.

Stichting Boerderij & Erf streeft naar het behoud van de boerderijen in haar werkgebied en naar het vinden van een passende nieuwe bestemming als een boerderij leeg komt te staan. De stichting brengt maandelijks een nieuwsbrief uit. Daarvoor zoekt de stichting ondersteuning op verschillende manieren.

Op veel boerenerven, maar ook bij particuliere landelijk gelegen huizen en gebouwen staan soms kleine gebouwtjes. Een schuurtje, een kleine stal, een wagenberging, een plee, een zandhok, een stookhuisje. Maar ook spoelhokken, melkhokken, welhokken, kippenhokken enzovoort. De Stichting is op zoek naar fotomateriaal daarvan. Dat mag een foto van nu zijn, maar vooral foto’s van die gebouwen uit vroeger tijd zijn van harte welkom.

De samenstelling van de nieuwsbrief wordt verzorgd en begeleid door Bureau Carriola Tekst&Advies. Dit bureau is op zoek naar vrijwilligers, die hun medewerking willen verlenen aan de totstandkoming van de maandelijkse informatieve brief. In de eerste plaats iemand die maandelijks een column van ongeveer 120-130 woorden wil verzorgen. In de tweede plaats iemand die boerderijen wil bezoeken om de eigenaren/bewoners ‘aan de keukentafel’ te interviewen.

Wie foto’s beschikbaar heeft en tijdelijk wil afstaan om te kopiëren, of als het leuk lijkt om mee te werken aan het schrijven en samenstelen van de nieuwsbrieven, kan men reageren naar eindredacteur Dick de Jong: 06-22845889 of djtekst@planet.nl (ook voor meer informatie).

Bron: het Kontakt/Beeld: Boerderij & Erf

Back To Top
Lid worden