Skip to content

Artikel Kontakt: 108e Fokveedag Boerenlandfeest gaat ‘in principe’ door

HOORNAAR • Het bestuur van Fokveedag Boerenlandfeest heeft het besluit genomen de 108e editie van het evenement op zaterdag 2 oktober in Hoornaar ‘in principe’ te laten doorgaan.

“Het is onze intentie na de corona-afgelasting van 2020 de Fokveedag dit jaar weer te houden”, licht voorzitter Johan de Groot toe. “Alle neuzen staan dezelfde kant op, we gaan starten met de voorbereidingen.”

Financiële risico’s
Belangrijke partijen als sponsoren en de gemeente Molenlanden hebben hun medewerking toegezegd. Niettemin zijn er nog enkele knelpunten die de komende weken moeten worden opgelost.

De Groot: “We willen dolgraag, maar de toekomst van Fokveedag Boerenlandfeest mag niet op het spel komen te staan. In verband met de financiële risico’s zijn er tot medio augustus nog een paar meetmomenten. Half augustus beslissen we definitief.”

Volwaardig programma
Een ‘uitgeklede’ Fokveedag is voor het bestuur geen optie. Inzet is dan ook een volwaardig programma.

Op basis van de huidige coronaregels zullen bezoekers wel een vaccinatiebewijs moeten kunnen overleggen, of een sneltest moeten doen. Op het terrein hoeft dan geen anderhalve meter afstand te worden gehouden.

Bron: het Kontakt/Beeld: Rick den Besten

Back To Top
Lid worden