Ga naar hoofdinhoud

Artikel Kontak: Bijna 40 stoeptegeltuintjes aangelegd in centrum Leerdam

LEERDAM • Zo’n 40 inwoners van de binnenstad van Leerdam hebben afgelopen zaterdag hun eigen stoeptegeltuintje aangelegd. De tuintjes waren een initiatief van de Wijkraad Centrum Leerdam en wordt gesteund door de gemeente Vijfheerenlanden.

Eind maart kwamen een aantal bewoners van de binnenstad in Leerdam al bij elkaar om na re denken over meer groen in de stad. Het enthousiasme om hiermee aan de slag te gaan was groot. In de afgelopen weken werden er planten uitgezocht door de groep, is er overlegd met de gemeente en kon Tuincentrum Het Westen de benodigde planten tijdig leveren.

Startsein
Zaterdag gaf Harry Singeling, voorzitter van de wijkraad, het startsein en gingen de bewoners aan de slag. Wie het niet zelf kon, kreeg hulp van de buren en anderen. De gemeente leverde grond, voerde zand en stenen af en hielp hier en daar mee.

De motieven van de bewoners om mee te doen verschillen. De één doet het voornamelijk voor meer biodiversiteit en de ander verwacht dat de aanwezigheid van het groen automobilisten beweegt om de snelheid te reduceren. Ook het parkeren van fietsen tegen ramen zou tegen kunnen worden gegaan. Het grootste deel vond en vind het echter vooral bijdragen aan een gezellige, groen straat.

Eerste stap
Voor de Wijkraad centrum Leerdam is dit een eerste stap naar vergroening van het centrum. Samen met betrokken bewoners en de gemeente wordt er gekeken welke stappen er nog meer gezet kunnen worden. Bewoners nodigen we dan ook uit om met ons mee te denken. Op 31 mei 19.30 uur praat de Wijkraad weer hierover.

Wie wil meedenken met de wijkraad of wie ook geïnteresseerd is in een geveltuintje kan mailen naar info@wijkraadcentrumleerdam.nl.

Bron: het Kontakt/Beeld: Aangeleverd

Back To Top
Lid worden