Ga naar hoofdinhoud

Artikel AD: Vakantiepark Molenwaard breidt uit en bouwt deze winter nieuwe huisjes

Vakantiepark Molenwaard in Ottoland krijgt er deze winter 25 accommodaties bij. Een deel van die huisjes is bestemd voor acht á tien personen.

Dat bevestigt Michael van Hoorne, initiatiefnemer van het dit jaar geopende vakantiepark in Ottoland. Er is door de gemeente Molenlanden toestemming gegeven om nog meer verblijven neer te zetten, maar vooralsnog blijft het bij deze 25, laat Van Hoorne desgevraagd weten. Of er de komende jaren meer recreatiewoningen bij komen, is volgens hem nog niet te voorspellen. Op dit moment staan er 140 huisjes.

Van de gemeente Molenlanden mogen er op het land in totaal nog 48 huisjes bij, onder voorwaarden. Zo moet het riool dat aankunnen en moet de uitbreiding te combineren zijn met andere ruimtelijke ontwikkelingen in het gebied. Op het water is nog plek voor tien drijvende recreatiewoningen en/of horecaterrassen. Al is het nog de vraag of die er wel of niet gaan komen. Dat is nog niet besloten. Van Hoorne: ,,De vergunning die we hebben gekregen is voor het maximaal haalbare, maar voorlopig maken we daar geen gebruik van.”

Opa en oma

Voorlopig blijft het dus bij de 25 nieuwe recreatiewoningen. ,,Er is in ieder geval veel behoefte aan grotere huisjes”, zegt Van Hoorne. De meeste huisjes die nu verhuurd worden, zijn voor vier of zes personen. We zitten nu al hartstikke vol en er zijn veel mensen die met een grotere groep familieleden op vakantie willen in de Alblasserwaard. Zodat bijvoorbeeld opa en oma ook meekunnen”, zegt Van Hoorne.

Vakantiepark Molenwaard opende in mei van dit jaar de deuren aan de Bloklandsekade in Ottoland. Voorheen was dat terrein camping De Put. Het nieuwe park is een aanvulling op Avonturenboerderij Molenwaard in Groot-Ammers.

Bron: AD Rivierenland/Beeld: Van Hoorne Groep

 

Back To Top
Lid worden