Skip to content

Artikel AD: Paul en Jannie staan al bijna veertig jaar op camping De Koekoek: ‘Er komen steeds nieuwe gezichten bij’

DE VASTE STANDPLAATS | Elke camping kent ze wel: de vaste gasten die al tientallen jaren elk jaar terugkomen en alle ins en outs van de camping weten. Verslaggever Gijs Kool bezoekt elke week een van de vaste campingtijgers. Vandaag: Paul en Jannie Struik (beide 77) die al 39 jaar op camping de Koekoek staan in Tienhoven aan de Lek. 

Hun caravan is een plaatje, inclusief voortent met keukenblok, de bakken met afrikaantjes voor de deur, de hortensia’s en zelfs een heuse vijver. Maar aan het einde van het seizoen ruimen ze alles weer op, want de camping, in een uiterwaarde, moet dan leeg zijn.

Het regent dat het giet
en campingeigenaar Arie Kersbergen vindt het geen probleem om even mee te lopen over zijn uitgestrekte camping, op zoek naar mensen die al heel wat jaren een vaste standplaats hebben. Al snel klopt hij op het tentdoek van Jannie en Paul. Terwijl Paul druk bezig is om z’n televisie-aansluiting te redden van een storing vertelt Jannie dat ze net van plan waren om naar huis te gaan, zoals elke dinsdagmiddag. ,,Maar nu het zo regent gaan we eerder weg hoor’’, vertelt ze terwijl er een onophoudelijke bui op het doek van de voortent valt.

Even later stapt dochter Diana (51) binnen die, net als haar broer Robert-Jan ook nog altijd op de camping kampeert. ,,We gingen wel in het voor- en naseizoen naar andere bestemmingen hoor’’, verduidelijkt Jannie. ,,We zijn vaak naar Spanje, Turkije of naar de Dominicaanse Republiek geweest.’’

Maar de Koekoek bleef roepen en dat ze hier aan de Lek zitten helpt natuurlijk enorm. Een eigen speedboot en waterski in de aanslag en verderop op de camping zijn een cafetaria, café en zelfs een feesttent.

,,En dan te bedenken dat ruim dertig jaar geleden de vader van de huidige eigenaar soms met een patatkar over de camping reed. Leuk hoor, kon je ’s nachts om 01.00 uur nog een patatje kopen’’, vertelt Paul. Jannie moet glimlachen. ,,In de beginjaren keken we naar een zwart-wit televisie en hadden we geen stroom, maar een aggregaat.’’

Veel veranderde door de jaren heen, zoals op alle campings, maar het valt Jannie op dat er meer en meer toeristen langskomen die een paar dagen blijven. ,,Dat komt door corona, zo zien we veel nieuwe gezichten, erg leuk en er is ruimte genoeg hier.’’

Paul, die als oud-storingscoördinator al zestien jaar met pensioen is, heeft ook de storing met z’n televisie weten op te lossen. Elke woensdag is Paul in Sliedrecht op de markt te vinden waar hij als vrijwilliger werkt in de zakkenrollerpreventie. Jannie krijgt elke woensdagochtend de hulp in huis, dus zorgen ze dat ze thuis zijn. Voordeel: Sliedrecht is maar 25 minuten verderop.

Bron: AD Rivierenland

Back To Top
Lid worden