Skip to content

Artikel AD: Museum zoekt lokale ‘pronkstukken’ en roept inwoners op spullen aan te leveren

Museum Het Reghthuys in Giessenburg is op zoek naar lokale ‘pronkstukken’ om tentoon te stellen. Inwoners van deze regio die bijzondere voorwerpen in het bezit hebben en mee willen doen aan de streekexpositie, worden opgeroepen om zich te melden.

Het mag van alles zijn: oud, modern, een klein meubel, een apart sieraad. De nieuwe streekexpositie van museum Het Reghthuys in Giessenburg kunnen bewoners zelf samenstellen. ,,Hebt u een bijzonder voorwerp en heeft het een leuk verhaal, dan willen we dat graag tentoonstellen’’, zegt Bert den Boer, voorzitter van de Geschiedkundige Vereniging Giessenburg en Schelluinen.

Om zoveel mogelijk mensen te bewegen hun bijzondere spullen aan te leveren, heeft het museum besloten dat de eigenaren van de museumstukken ook anoniem kunnen blijven, als ze dat willen. De tentoonstelling moet vanaf 26 maart te bezichtigen zijn en blijft tot aan de zomer. Het Giessenburgse museum is elke woensdag en zaterdag geopend van half twee tot vijf uur.

Expositie verlengd

De huidige expositie van het museum ‘125 jaar christelijk onderwijs in Giessenburg’ is vanwege de lockdown verlengd tot 12 maart. Daarna hoopt Het Reghthuys met het inrichten van de nieuwe expositie te kunnen beginnen.

Bron: AD Rivierenland/Beeld: Geurt Mouthaan

Back To Top
Lid worden