Ga naar hoofdinhoud

Artikel AD: Loek en Els wonen in Den Haag maar zijn niet weg te slaan in Slingeland

VASTE STANDPLAATS | Elke camping kent ze wel: de vaste gasten die al vele jaren elk jaar terugkomen en alle ins en outs van de camping weten. Verslaggever Gijs Kool bezoekt elke week een van de vaste campingtijgers. Vandaag: Loek en Els die zes jaar lang op Camping Slingeland te vinden zijn. 

Toegegeven: zes jaar is natuurlijk niet vreselijk lang. Maar beheerder Teus Dijksman van de camping die ‘pas’ twaalf jaar bestaat wijst direct naar Loek en Els Tweebeeke op de vraag wie zijn ‘campingtijgers’ zijn.

Wie een kwartje gooit in Loek
(75) krijgt voor 800.000 euro terug aan verhalen, opmerkingen, grappen en grollen. Vrouw Els (74) is daar al aan gewend, luistert geduldig mee en vult zo nu en dan aan wat haar man niet helemaal goed heeft. Het stel -dat in Den Haag in een appartement woont met twee balkons- heeft de camping lief, maar vooral ook het enorme groene poldergebied rondom de Slingelandse Plassen. Al zitten ze aan nooit aan de Plassen zelf. ,,Er ligt daar allemaal ganzenstront’’, legt Loek uit.

Loek en Els stonden eens tientallen jaren op een camping op de Veluwe, maar op een dag realiseerde Loek zich: ,,Als ik daar de hond ging uitlaten en ik zou m’n ogen dichtdoen en door het bos lopen, dan zou ik tegen geen enkele boom aanlopen, zo goed kende ik daar de omgeving.’’ En dus gingen Loek en Els helemaal los. Ze verkochten hun sta-caravan, kochten een gewone caravan en reisden af naar Frankrijk. Maar dat liep niet zo lekker.

Eerst sloeg de wind de voortent over de caravan, niet veel later klapte er een flinke hagelbui op het dak en twee aanrijdingen in Frankrijk verder, werden de gesprekken met de verzekeraar wel erg amicaal. ,,De aanrijdingen overigens buiten mijn schuld’’, onderstreept Loek maar even voor de zekerheid.

Kamperen in Frankrijk hielden ze nog wel even vol en ook overwinteren in Spanje ging het stel goed af. ,,Vooral op oudjaarsdag in een overhemd langs het strand lopen vind ik erg fantastisch’’, vertelt Loek tevreden. De oud-beroepsmilitair en zijn vrouw kozen toch voor de zomervakantie in Nederland en belandden zes jaar geleden aan de Slingerlandse Plassen, waar Loek al een heel netwerk aan kennissen en vrienden heeft opgebouwd.

Zo stal hij tijdens een wandeling eens een appel uit een boom en toen hij het een dag later ging bekennen bij ‘de oude baas die er woonde’ ontstond er een vriendschap. Het gevolg: elke ochtend om 08.00 uur staat Loek nu op de stoep en drinken ze een kop koffie. Geregeld spreekt hij ook de burgemeester die hier in de buurt woont en Loek wijst nog wat meer adresjes aan: ,,Hier krijg ik bramensap en daar krijg ik bonen en appels.’’

Bron: AD Rivierenland/Beeld: Gijs Kool

Back To Top
Lid worden