skip to Main Content

Artikel AD: Kinderdijk zet haar 19 pronkstukken week lang in de spotlights

In het aardedonker kijken naar het werelderfgoed van Kinderdijk. In september is het mogelijk. Stichting Werelderfgoed Kinderdijk zet de negentien pronkstukken namelijk letterlijk in de spotlights.

Dat doet de stichting niet voor het eerst. Tussen maandag 6 en zaterdag 11 september stralen de schijnwerpers namelijk al voor de 49ste keer op de wereldberoemde wieken. De Verlichtingsweek, zoals de actie wordt genoemd, is al jaren een groot succes.

,,Een bezoek is overdag al indrukwekkend, maar in de avonduren is het absoluut betoverend’’, zegt een woordvoerster. ,,Elk jaar genieten bezoekers uit alle uithoeken van het land dan ook van dit bijzondere spektakel.’’

Rondvaartboten

De molens zijn niet alleen vanaf het land te bezichtigen. Tijdens de Verlichtingsweek varen er elke avond twee rondvaartboten langs de negentien molens. Daarnaast worden er op maandag en dinsdag twee fotografiecursussen gehouden.

De organisatie zegt wel streng toe te zien op het naleven van de coronamaatregelen. Zo wil de stichting dat de vele fotograferende bezoekers de anderhalve meter afstand tot anderen respecteren. ,,Genieten van dit unieke stukje Holland kan prima op enige afstand van elkaar.’’

Pijnlijk in de editie van dit jaar is dat de traditionele Molenmarkt op vrijdagavond niet doorgaat. De organiserende speeltuin ‘t Balkengat heeft die afgeblazen. Wel wordt er in de speeltuin een minimarkt georganiseerd op vrijdag 10 september. Deze begint om 16.00 uur en eindigt om 22.00 uur.

Bron: AD Rivierenland

 

Back To Top
Lid worden