Skip to content

92 procent lezers Telegraaf: ‘Boeren verdienen meer respect’

92 procent van de lezers van De Telegraaf vindt dat boeren meer respect verdienen en 90 procent denkt dat de sector het zwaar heeft.
De krant peilde middelsde stelling van de dagbij haar lezers hoe zij over landbouwers denken. Dit naar aanleiding van het bezoek van Koning Willem-Alexander en Minister Carola Schouten aan twee melkveehouders.

Van de stemmers is 92 procent het eens met de stelling dat boeren meer respect verdienen. 6 procent is het daarmee oneens en nog eens 2 procent weet het niet of heeft geen mening. 90 procent denkt dat de sector het zwaar heeft.

Volgens de krant geeft driekwart van de respondenten aan dat boeren niet snel klagen. Nog eens driekwart vindt dat boeren op meer steun mogen rekenen van de overheid. Ook op de stelling of het goed is dat onze koning zich uitspreekt over de houding tegenover de sector, reageert het merendeel positief

‘Biologisch niet de toekomst’
Veel mensen zijn van mening dat biologisch niet de toekomst heeft. Wel is de meerderheid bereid meer te betalen voor zuivel en vlees als dat het dierenwelzijn en de natuur ten goede komt. Overigens vinden zij dat boeren daar nu al goed op scoren.

Tekst: Sjouke Jacobsen/Beeld: Telegraaf

Bron: Agraaf

Back To Top
Lid worden