Skip to content

31/10: Theater de Peeriscoop: Robert Jan Stips (NITS, SUPERSISTER) solo

Een greep uit zijn meer dan 300 liedjes!

In de ‘Uur van de Wolf’ documentaire over Robert Jan Stips blijkt al dat hij na 50 jaar nog steeds niet weet hoe de achterkant van een geranium er uit ziet.

Ook bij ‘RJSolo’  komt op het podium alles nog steeds voort uit een gedrevenheid om zijn zeer eigen brede kijk op hoe popmuziek kan klinken aan zijn publiek door te geven. Dit jaar zit hij dus 50 jaar in het vak! Is SUPERSISTER bezig aan een tweede leven met een nieuw album en een reeks concerten. Bovendien is er onlangs een biografie verschenen over deze band heeft Kralingen 1970 (Holland Pop Festival te Rotterdam) – de Nederlandse versie van Woodstock – veel aandacht gehad in de landelijke pers. Kortom een bijzonder STIPS jaar.

Aan de piano speelt en zingt hij bekend oud en nieuw werk, puttend uit een inmiddels legendarisch verleden met oa werk van Supersister, Golden Earring, Sweetd’Buster, Gruppo Sportivo, Transister, Freek de Jonge, NITS… of bijv. filmmuziek uit nieuwere projecten… Ondanks deze gevarieerdheid klinkt alles heel eigen, heel ‘Stips’. Aan de hand van de gespeelde songs komen verhalen en anekdotes los waarmee Robert Jan samen met de muziek tot een duidelijk niet dood-geregisseerd maar boeiend spontaan avondvullend programma komt: een geïnspireerde avond die naast heerlijke muziek is gebaseerd op humor, 50 jaar ervaring en veel interactief*) speelplezier !

*) als je als bezoeker zeker wilt zijn dat het aan een bepaald/e favoriete nummer/s niet ontbreekt, kan je dat (tot een etmaal tevoren) aanvragen via verzoekjes@stips.net

Zondagmiddag 31 oktober
Aanvang: 16.00 uur
Kaarten: € 12,50

Theater Peeriscoop
Boerenstraat 11 B
4201 GA GORINCHEM
0183-690022 | info@peeriscoop.nl  

https://www.peeriscoop.nl/voorstellingen/programma-overzicht/

Beeld: Rob Kloet

Back To Top
Lid worden