Den Hâneker gaat voor Natuur op je erf!

Een groen erf is belangrijk voor planten en dieren en voor uw eigen leefomgeving  en het maakt de streek aantrekkelijk. Het is alweer zomer maar nog steeds vraagt den Hâneker de medewerking van alle bewoners met een erf in de Alblasserwaard en de Vijfheerenlanden aan het project Natuur op je erf.  Plant een vogelbosje en hang een nestkast op, zaai een kleurrijk bloemenmengsel voor vlinders en insecten of graaf een poel voor kikkers en libellen.

We hebben informatie en tips voor u op een rij gezet. U kunt een bestelformulier downloaden voor streekeigen bomen en struiken of een bloemenzaadmengsel bestellen. Alle erfbezitters kunnen meedoen: agrariërs en burgers, in het buitengebied en in de dorpskernen. Doet u mee? We willen dit samen doen met andere organisaties in de regio en hebben contact met de Natuur- en Vogelwachten Alblasserwaard en de Vijheerenlanden, met Blauwzaam, Boerderij en Erf en met verschillende gemeenten.

Het project loopt komend najaar weer door.

Meer informatie
Informatie en tips over aanleg en onderhoud van groene elementen op het erf op de website. Hiermee kunt u als erfbezitter zelf aan de slag. Lees meer:

Bestelformulier

Bestellen van streekeigen bomen/struiken, ook dit jaar. Het bestelformulier kunt u printen, invullen en inzenden. Levering eind november of eind maart. Naar het bestelformulier >

Streekeigen bloemenmengsels zaaien op je erf? Of een kleurrijke en natuurlijkvriendelijke oever aanleggen? Dan is september de juiste tijd. Bestel daarom nu, dit kan via dit bestelformulier.

Advies
Mogelijkheid voor advies bij u thuis tegen een onkostenvergoeding: een keukentafelgesprek of een uitgebreider advies op papier.
Op de website staan al veel tips. Wilt u advies? Dit advies wordt gegeven door Gijsbert Pellikaan, ecoloog en landschapsdeskundige. Hij is ruim 20 jaar actief geweest in de streek. Voor leden van Den Hâneker geldt een tarief van € 35,- voor een keukentafelgesprek bij u thuis.  Wilt u een uitgebreider advies met uitwerking op papier (tekening met beschrijving voor aanleg en beheer) dan geldt een tarief van € 60,- (leden)

 

Lid worden