De streek Alblasserwaard en Vijfheerenlanden is op veel manieren te voet te ontdekken. Zo kun je genieten van een stadswandeling of een wandeling door het boerenland.

Wandelroutenetwerk

Met het Zuid-Hollandse knooppuntennetwerk voor wandelaars kun je zelf je route uitstippelen of gebruik maken van samengestelde routes. De routes gaan zoveel mogelijk over onverharde paden en langs rustieke plekjes.

Wandelingen

Er zijn diverse losse wandelroutes, verkrijgbaar bij VVV, bezoekerscentra, de boekhandel of te downloaden van internet. Een aantal voorbeelden:

Schaapskooipad, Schoonrewoerd (9, 10 of 15 km.)
De wandeling van zowel Schaapskooipad oost als Schaapskooipad west start en eindigt bij Natuurcentrum De Schaapskooi, Overboeicop 15 te Schoonrewoerd. Uiteraard kunt u ook ergens anders starten. Beide routes staan beschreven in een brochure, die u voor € 1.50 kunt kopen in de schaapskooi.
De lengte van de route van Schaapskooipad oost is 15 km, de lengte van de route van Schaapskooipad west [bestaande uit 2 routes) is 9 km of 10 km.
Meer informatie >

Ooievaarspad, Groot-Ammers (15,6 km.)
Deze recreatieve wandelroute start bij TOP Nieuwpoort en gaat door de polder Liesveld. Langs de route bevinden zich onder andere het ooievaarsdorp ‘Het Liesvelt’ en Theetuin de Winde.
Meer informatie >

Lid worden