Natuurcentrum van Andel-Spruijt

Natuurcentrum Van Andel-Spruijt

Het Natuurcentrum, met de officiële naam, Van Andel Spruijt Natuurcentrum, is op 4 oktober 2003 geopend. Het Natuurcentrum is fraai gelegen in het Gijsbert van Andelpark in Gorinchem (naast het Beatrix ziekenhuis).

Het Natuurcentrum bevat een kinderboerderij, een educatief centrum en een theehuis. Hierdoor biedt het Natuurcentrum vele mogelijkheden voor jong en oud. Het gebouw is in een bijzondere en speelse stijl gebouwd, er is gebruik gemaakt van veel vrolijke kleuren. Kortom; een bezoek aan het Natuurcentrum is de moeite waard!

Het werk op het Natuurcentrum wordt gedaan door 2 beroepskrachten en 40 vrijwilligers. Hiernaast werken we samen met veel andere partijen die zich elk inzetten voor andere doelgroepen. Al deze doelgroepen hebben hun plaats op het Natuurcentrum ! Zo werken bij ons dagelijks cliënten van Syndion, dienstverlening en ondersteuning aan mensen met een handicap. Maar ook vrijwilligers via reintegratiebureaus of leerlingen via een school voor zeer moeilijk lerende kinderen hebben bij ons hun plaats. Al deze mensen tezamen dragen er zorg voor dat jaarlijks +/- 70.000 bezoekers ons centrum met een bezoek komen vereren.

Het Natuurcentrum is zeer goed toegankelijk voor gehandicapten. Wij hebben het internationaal toegankelijkheidssymbool.

Ook zo benieuwd naar het Natuurcentrum ? Neem een voorproefje in de foto-rondleiding op de website.

Het Natuurcentrum is een laagdrempelige publieksvoorziening. Dat kunnen we alleen volhouden omdat vele medefinanciers ons ondersteunen. Wie dat zijn ? Zie voor meer informatie de pagina Medefinanciers.

Maar ook u kunt helpen ! Draag het Natuurcentrum een warm hart toe en steun ons.

Hanke Clements (bedrijfsleider) en Jet de Jonge (educatief coördinator)
G. van Andelpark 1
4204 HZ Gorinchem
0183 664 086 (educatief centrum) en 0183 664 086 (kinderboerderij en theehuis)
Klik hier voor de website

Lid worden